ua en ru

Канада виділить Україні 30 млн дол. на гуманітарні цілі

Канада виділить Україні 30 млн дол. на гуманітарні цілі Фото: глава МЗС Канади Роберт Ніколсон

Канада продовжуватиме підтримувати Україну

Канада планує виділити понад 30 млн канадських доларів допомоги Україні на гуманітарні цілі і розвиток демократичних інститутів. Про це повідомив міністр закордонних справ Канади Роберт Ніколсон під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенко, передає прес-служба українського лідера.

"Міністр закордонних справ Канади підкреслив, що його країна буде продовжувати підтримувати Україну. Зокрема, планується виділити понад 30 млн канадських доларів допомоги Україні на гуманітарні цілі і розвиток демократичних інститутів", - йдеться в повідомленні.

Також співрозмовники відзначили зацікавленість у розвитку відносин в економічній сфері та залучення канадських інвесторів. Так, під час майбутнього візиту прем'єр-міністра Канади очікується подальше обговорення питань двосторонньої угоди про зону вільної торгівлі.У свою чергу міністр закордонних справ Канади відзначив зацікавленість збільшення товарообігу між країнами.

Крім того, Порошенко звернув увагу на питання спрощення візового режиму Канадою для українців, зокрема щодо збільшення термінів дії віз.

Сторони обговорили також ситуацію на Донбасі і дотримання мінських угод.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада надасть Україні 50 млн дол. гуманітарної допомоги.