ua en ru

У Кабміні мають намір спростити процедуру допуску гуманітарних організацій на Донбас

У Кабінеті міністрів мають намір спростити процедуру допуску гуманітарних організацій на підконтрольні українській владі території Донбасу. Про це в ході зустрічі з директорами з надзвичайних ситуацій Міжвідомчого постійного комітету заявив віце-прем'єр-міністр України, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми в робочій групі спільно з Міністерством соціальної політики та іншими міністерствами, Державною фіскальною службою будемо складати списки для винесення проекту постанови Кабінету міністрів для складання переліку гуманітарних організацій, які можуть надавати допомогу, і від яких не буде обкладатися податком допомога, яка надається тимчасово вимушеним переселеним особам", - заявив Зубко.

За його словами, було направлено пряме доручення антитерористичному центру від Президента України і парламенту України щодо спрощення системи допуску на територію Донецької і Луганської областей, яка контролюється силами української влади.

"Я думаю, що буквально в найближчому майбутньому рішення саме для гуманітарних організацій, які будуть визначені за переліком Кабінету міністрів України, також буде спрощена ця процедура", - повідомив Зубко.

Нагадаємо, за словами Зубка, в Україні понад 5,2 млн людей потребують гуманітарної допомоги.