ua en ru

У Херсонській обл. затримано автомобіль з вибухівкою і боєприпасами

У Херсонській обл. затримано автомобіль з вибухівкою і боєприпасами

У Херсонській області близько 6 години ранку напередодні на блокпосту на 13 км автодороги Херсон-Каховка-Генічеськ працівники ДАІ зупинили автомобіль "Лада-Калина", під час огляду якого виявлено велику кількість гранат, патронів та вибухівки. Про це повідомили у прес-службі департаменту ДАІ МВС України.

За кермом транспортного засобу перебував 36-річний водій, а в салоні - троє пасажирів.

Для з'ясування обставин на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Білозерського райвідділу міліції.

"Надалі з автомобіля вилучено арсенал вибухівки та боєприпасів: 2,6 кг тротилу, 8 гранат Ф-1, 2 гранати РГД-5, 90 патронів калібру 5,45 мм, 38 капсулів-детонаторів, 16 запалів до гранат, 4 армійських вибухових пакети, 4 електродетонатори, ручна димова граната РДГ-24, сигнальний патрон РСП-40 і сигнальний патрон армійський", - йдеться в повідомленні.

У Херсонській обл. затримано автомобіль з вибухівкою і боєприпасами

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відповідно до ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. За даним фактом проводиться перевірка.

Нагадаємо, наприкінці березня Служба безпеки України затримала групу міліціонерів, які торгували вибухівкою і боєприпасами зі складів МВС у Дніпропетровську.

Раніше, на початку березня під Курахово Донецької області в рейсовому автобусі Київ-Донецьк була виявлена ​​посилка з боєприпасами та військовою амуніцією.