ua en ru

Харків буде головувати в Асоціації міст-володарів призу Європи

Харків буде головувати в Асоціації міст-володарів призу Європи Фото: Харків

Таке рішення одноголосно ухвалили учасники пленарного засідання Генеральної Асамблеї Асоціації

Харків буде головувати в Асоціації міст-володарів призу Європи у 2015-2016 рр. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації.

Зазначається, що таке рішення одноголосно ухвалили учасники пленарного засідання Генеральної Асамблеї Асоціації, яке пройшло в Харкові 23 травня. У заході взяли участь представники шести міст: Анкара і Бурса (Туреччина), Альтеттінг і Нюрнберг (Німеччина), Клайпеда (Литва), Гдиня (Польща).

"Жителі Харківської області обрали європейський шлях розвитку, європейські цінності. Цей вибір захистили мільйони людей, і зараз ми наполегливо працюємо над тим, щоб європейська мрія України була втілена в життя", - підкреслила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Мер Харкова Геннадій Кернес, у свою чергу, зазначив, що місто, розташоване в східній Україні, вперше головуватиме в Асоціації.

"Наша Харківська область і місто Харків сьогодні є лідерами регіонального та соціально-економічного розвитку . Я думаю, що, в першу чергу, - це заслуга харків'ян", - сказав Геннадій Кернес.

Варто відзначити, що асоціація міст-володарів Призу Європи була заснована в місті Удина (Італія) 25 березня 1984 року. Це добровільне об'єднання всіх міст, які були удостоєні Призу Європи. Мета створення асоціації полягає у встановленні більш тісних зв'язків між її членами, сприяння обміну інформацією та ініціювання дискусій серед міст-володарів Призу Європи.

Призом Європи нагороджуються міста і муніципалітети, які мають видатні заслуги у встановленні взаєморозуміння між націями і народами та розвитку ідеї мирної Європи. Кожен рік ПАРЄ нагороджує Призом один або два міста або муніципалітету. На сьогоднішній день членами Асоціація міст-володарів Призу Європи є 72 міста.

Нагадаємо, з Харкова відкрито чартерне авіасполучення з Кіпром.