ua en ru

ДФС за травень-червень ліквідувала 401 "податкову яму"

ДФС за травень-червень ліквідувала 401 "податкову яму" Фото: Сергій Білан

Припинено діяльність майже 414 транзитно-конвертаційних підприємств

За період з травня по червень 2015 р. Державна фіскальна служба України (ДФС) ліквідувала 401 "податкову яму". Про це заявив перший заступник голови Державної фіскальної служби України (ДФС) Сергій Білан в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр".

Так, за його словами, припинення діяльності "податкових ям" - один із основних напрямів роботи податкової міліції.

"Тільки за травень-червень 2015 р. ліквідовано 401 таку яму, припинено діяльність майже 414 транзитно-конвертаційних підприємств", - заявив Білан.

Він також повідомив, що нещодавно у столиці було викрито конвертаційний центр, який працював під прикриттям благодійної організації.

"Злочинна группа акумулювала кошти зокрема і під виглядом допомоги учасникам АТО, дітям, переселенцям і за допомогою власного сайту вони отримували від українських і міжнародних організацій благодійні внески, а потім їх конвертували і привласнювали", - зазначив в.о. голови ДФС.

"Усіх учасників ОЗГ виявлено, керівника заарештовано, проведено 8 обшуків, вилучено печатки, чекові книжки, готівкові кошти. Організатор дав свідчення, підтвердивши свою провину. Ми були вражені цинізмом цієї ситуації, коли фактично на крові, на людському горі негідники заробляли гроші", - додав Білан.

Нагадаємо, за словами Білана, Державна фіскальна служба України отримує велику кількість скарг від водіїв через неякісне пальне, яке реалізують на заправках.