ua en ru

У Німеччині завершився страйк машиністів

У Німеччині завершився страйк машиністів Фото: поїзди Deutsche Bahn

Страйк тривав 7 днів

Рекордний за тривалістю семиденна страйк профспілки машиністів Німеччини завершився. Про це йдеться в повідомленні прес-служби німецького концерну Deutsche Bahn.

Повідомляється, що страйк припинився, як і планувалося, в 9:00 за місцевим часом, проте перебої в залізничному сполученні будуть зберігатися до понеділка. Це пов'язано з тим, що поїзди і персонал повинні прибути до початкових точках своїх маршрутів.

Збитки від нинішньої страйку концерну Deutsche Bahn ще тільки належить порахувати. Між тим, як повідомляє газета Welt am Sonntag з посиланням на Общегерманский автомобільний клуб ADAC, в ході нинішньої страйку в два рази зросли ціни на оренду автомобілів.

В рамках тарифного конфлікту профспілка машиністів GDL страйкував вже восьмий раз. Наприкінці квітня керівництво залізничного концерну запропонувало профспілці поступове збільшення зарплати на 4,7% і одноразові виплати у розмірі 1000 євро. Проте профспілка вимагає також укладення нових трудових договорів не тільки з машиністами, але і з іншими співробітниками DB, зокрема, з провідниками.

Нагадаємо, Бундесрат Німеччини ратифікував асоціацію України з ЄС.