ua en ru

Генпрокуратура оголосила підозру Черновецькому

Генпрокуратура оголосила підозру Черновецькому Фото: Леонід Черновецький (wikipedia.org)

ГПУ розслідує факт незаконного будівництва вертолітного майданчика в Києві

Генеральна прокуратура України оголосила підозра колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Так, встановлено, що внаслідок незаконних дій колишнього Київського міського голови Л. Черновецького, який діяв в інтересах невстановлених в даний час людей з найближчого оточення колишнього президента України В. Януковича, що виразилися у незаконному вилученні, зміну цільового призначення та передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва так званої вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, заниження орендної плати за землю, і як наслідок - знищення об'єкта археологічної спадщини, ніж територіальної грома та міста Києва завдано збитків на загальну суму понад 250 млн гривень", - йдеться в повідомленні

Так, повідомляється, що на даний момент здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 298, ст. 356, ч. 1 ст. 358, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 3 ст. 368-4 КК України.

Нагадаємо, сьогодні народному депутату від "Опозиційного блоку" Михайлу Добкіну вручили підозра.