ua en ru

Фракція Ляшка заблокувала трибуну Ради

Фракція Ляшка заблокувала трибуну Ради Фото: Верховна Рада

Гройсман запропонував негайно скликати раду коаліції

Народні депутати з фракції Радикальної партії Олега Ляшка заблокували трибуну Верховної Ради України з вимогою ухвалити законопроект про відстрочку обов'язкового введення касових апаратів для фізичних осіб-підприємців третьої групи з 1 липня 2015 р., передає кореспондент РБК-Україна.

Так, з трибуни Верховної Ради лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що зараз під стінами українського парламенту вимагають скасування обов'язкового введення касових апаратів з 1 липня 2015 р.

"Біля ВРУ сотні людей... ми наполягаємо на тому, щоб парламент розглянув законопроекти, які врегулюють функціонування та діяльність касових апаратів. Я хочу нагадати, що з 1 липня набуває чинності норма, відповідно до якої кожен малий та середній підприємець має встановити касові апарати. А якщо цих апаратів немає, це десятки тисяч штрафних санкцій і кримінальна відповідальність", - сказав Ляшко.

Тому лідер Радикальної фракції закликав голову ВРУ поставити на голосування законопроекти №1718 за авторством Оксани Продан, Олега Ляшка та Олександра Купрієнка та №1088, які дозволять відтермінувати введення касових апаратів з 1 липня.

На це голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив , що у порядку денному немає цих законопроектів.

"Сьогодні на погоджувальній раді я дав доручення профільному комітету разом з депутатами його опрацювати і внести відповідно до процедури до розгляду парламенту. Я звернувся до коаліції , щоб це внесення оформити. Як тільки буде подання 226 депутатів, я внесу в порядок денний, тому що на сьогодні це питання не передбачено", - сказав спікер.

Однак Ляшко і його однопартійці (Андрій Лозовий, Денис Силантьєв, Ігор Мосійчук) не погодилися з такою пропозицією і заблокували трибуну. До них приєдналися депутати з інших фракцій, зокрема Олександра Кужель, Сергій Власенко з фракції "Батьківщина", позафракційний Юрій Дерев'янко, а також нардеп з "Опозиційного блоку" Наталія Королевська.

Після цього спікер запропонував негайно скликати раду коаліції і вирішити це питання.

"Будь ласка, Олег Валерійович, зберіть швиденько коаліцію, дайте мені в руки проект закону і я його поставлю на голосування. Немає що голосувати"... Я передаю ведення ( засідання - ред.) першому заступнику голови Верховної Ради (Андрію Парубію - ред.). Будь ласка, Олег Валерійович Ляшко, фракції коаліції по одному представнику прошу до мене в кабінет і Южаніна - керівник комітету ( з питань податкової та митної політики - ред.). Зараз проведемо оперативну нараду,і після цього я його поставлю на голосування",- сказав Гройсман.

Поки глави фракції радяться з Гройсманом, трибуна продовжує бути заблокована. Пленарна робота парламенту зупинена.

Нагадаємо, підприємці, які протестують проти введення касових апаратів для третьої групи підприємців з 1 липня 2015 року, оголосили сидячий протест.