ua en ru

Facebook, Google і Twitter запросили в Конгрес США на слухання по "російській справі"

Facebook, Google і Twitter запросили в Конгрес США на слухання по "російській справі" Фото: Facebook (pixabay/LoboStudioHamburg)

Публічні слухання в Конгресі пройдуть 1 листопада

У Конгресі Сполучених Штатів 1 листопада проведуть публічні слухання за участю представників Facebook, Google і Twitter. Відповідна комісія Палати представників призначила слухання у жовтні, а комісія Сенату - 1 листопада поточного року, передає Reuters.

Керівники комітету з розвідки Палати представників заявили, що в наступному місяці група проведе відкрите слухання з представниками названих технологічних компаній, щоб краще зрозуміти, як Росія використовувала онлайн-інструменти і платформи, щоб посіяти розбрат і вплинути на наші вибори".

Проте ще невідомо, чи погодяться компанії надіслати своїх представників на Конгрес. На даний момент Facebook і Google підтвердили отримання запрошення, а в Twitter відмовилися коментувати запит.

Наприклад, російські "інтернет-тролі" у минулі вихідні підігріли дискусію, розпочату Трампом, про те, повинні чи гравці НФЛ мати право стояти на колінах під час державного гімну.

Також у середу Daily Beast, посилаючись на неназвані джерела, повідомило, що група Facebook під назвою "Об'єднані мусульмани Америки" була підробленою обліковим записом, пов'язаної з російським урядом, і що вона використовувалася для дачі неправдивих заяв про американських політиків, зокрема, мова йде про кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон На сторінках соціальної мережі були опубліковані 3000 платних рекламних публікацій, які були спрямовані на поглиблення розколу в суспільстві за спірним політичним і громадським темами.

Нагадаємо, раніше влада Росії зробили спробу вплинути на паливні ринки, використавши при цьому рекламу Facebook, Twitter і Google.