ua en ru

ЄС повинен дотримуватися єдиної позиції щодо Росії, - Меркель

ЄС повинен дотримуватися єдиної позиції щодо Росії, - Меркель Ангела Меркель

Європейський союз повинен дотримуватися узгодженої позиції щодо Росії в ході української кризи. Про це сьогодні заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром Фінляндії Александером Стуббом, передає Deutsche Welle.

"Якщо ЄС і надалі буде дотримуватися єдиної лінії, то ми зможемо вплинути на Росію", - сказала Меркель, повідомляє Yle.

Канцлер також наголосила, що ЄС повинен підтримати країни, особливо залежні від поставок енергоносіїв з РФ. За словами Меркель, для цього створюється єдиний європейський енергоринок, де одні країни зможуть отримувати енергоносії з інших країн - членів ЄС. Таким чином, ситуація, коли те чи інше держава залишилася б без тепла і світла, більше не повинна повторитися. "Нам потрібно прагнути не тільки до того, щоб мати узгоджену позицію, але і розуміти, що інтереси окремих країн однаково важливі", - зазначила Меркель.

У той же час вона розраховує повернутися до хорошим економічним відносинам з Росією. "Наше бажання - співробітництво з Росією, але на підставі певних принципів", - сказала вона.

Нагадаємо, екс-канцлер Німеччини Герхард Шредер різко розкритикував політику нинішнього глави уряду Німеччини Ангели Меркель щодо Росії.