ua en ru

"Енергоатом" тимчасово обмежив потужність РАЕС

"Енергоатом" тимчасово обмежив потужність РАЕС Фото: Рівненська АЕС

Строк обмеження потужності АЕС не буде перевищувати 20 діб

З метою підготовки підключення повітряної лінії електропередач 750 кВ "Рівненська АЕС - ПС "Київська" до відкритого розподільного спорудження (ОРС) 750 кВ РАЕС, з 28 жовтня 2015 року потужність РАЕС обмежена до 1800 МВт. Про це повідомляє прес-служба "Енергоатому".

Строк обмеження потужності АЕС не буде перевищувати 20 діб. Протягом зазначеного періоду будуть проведені роботи з реконструкції автоматики розвантаження станції від відключення лінії (АРС ОЛ).

Зменшення потужності РАЕС не позначиться на забезпеченні електроенергією кінцевих споживачів, оскільки на цей період буде організовано постачання електроенергії з інших джерел.

У відомстві зазначають, що завдяки підключенню РАЕС і ХАЕС до підстанції "Київська", протягом поточного опалювального сезону станції зможуть працювати усіма енергоблоками на повну потужність.

Нагадаємо, до кінця поточного року планується завершити будівництво лінії електропередач 750 кВ "Рівненської АЕС - ПС "Київська" та підключення ПЛ 750 кВ "Хмельницька АЕС - ЧАЕС" до ПС "Київська", яка здійснює ДП "НЕК "Укренерго".