ua en ru

Виручка виробників серверів в I кварталі 2013 р. скоротилася на 7,7% - до 10,9 млрд дол., - IDC

Сумарна виручка виробників серверів в I кварталі 2013 р. скоротився до 10,9 млрд дол., що на 7,7% менше аналогічного показника за минулий рік. Про це в опублікованому звіті повідомила аналітична компанія IDC, передає телеканал "Росія 24".

За їх словами аналітиків, ринок серверів падає вже п'ятий квартал поспіль і це говорить про стабільну негативної тенденції. Найгірші результати показали сервери середнього й верхнього цінових діапазонів. Тут спад склав 18,3% і 17,1% відповідно.

Поставки серверних рішень також скоротилися, показник впав на 3,9% відносно торішніх результатів. Представники IDC стверджують, що обсяги закупівель знижували як великі, так і невеликі компанії. Зусилля більшості з них зводяться до того, щоб якомога ефективніше використовувати вже наявні серверні активи, а не купувати нові.

Згідно з даними IDC, компанія Hewlett-Packard продовжила займати верхній рядок у рейтингу виробників серверів з часткою в 26,9%. На другому місці розташувалася IBM з часткою в 25,5%. Обидві компанії показали зниження на тлі ослаблення попиту на всі категорії серверного устаткування. Dell продовжила займати третє місце з часткою в 18%, збільшивши виручку на 10%.

Компанія Cisco за рік збільшила свої продажі серверів майже на 35%, що стало найбільш видатним досягненням на ринку. У підсумку, це дозволило Cisco обігнати компанію Fujitsu і переміститися з п'ятого на четверте місце. Також у своєму звіті IDC відзначає, що зараз на ринку серверів поступово розмиваються межі між x86-рішеннями і рештою серверами.

Читайте також: Продажі ПК в світі за три місяці 2013 р. впали на рекордні 13,9%