ua en ru

В Києві найбільш зазнали руйнувань вулиці, що відслужили терміни експлуатації по декілька разів, - КМДА

Внаслідок аномальних погодних умов в зимовий період 2012-2013 рр. (велика кількість опадів, температурні режими) вулично-шляхова мережа міста Києва зазнала значних пошкоджень. Про це РБК-Україна повідомили у прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

У відомстві зазначили, що більш за все зазнали руйнувань ті вулиці, що відслужили нормативні терміни експлуатації по декілька разів, тобто експлуатувались без капітальних і середніх ремонтів на протязі 25-30 і більше років, хоча за нормативом після 10-15 років експлуатації конструкція дорожнього одягу потребує капітального ремонту.

Це такі вулиці, як Велика Кільцева дорога, просп. Палладіна, вул. Міська, вул. Газопровідна, просп. Перемоги та інші, які відслужили свій термін експлуатації та потребують кардинальних ремонтів.

Причинами незадовільного стану доріг у КМДА називають наступні фактори:

- терміни експлуатації 85% дорожнього покриття сягають 15-30 років, що в 1,5-3 рази більше нормативного терміну їх служби;

- незадовільна якість дорожньо-будівельних матеріалів та можливості дорожньо-будівельної техніки в 80-90 рр. ХХ ст. на час їх потреби, або останнього капітального ремонту;

- часті аварійні розриття проїзних частин пов'язані з незадовільним технічним станом інженерних мереж;

- збільшення інтенсивності руху;

- відсутність нормативної бази на обмеження і пропуск великовагових автомобілів по вуличній мережі міста;

- невідповідність норм розрахункових навантажень існуючим навантаженням.

Читайте також: Проблеми доріг в Україні можна вирішити великою системною роботою, - Азаров