ua en ru

В Києві інвесткомісією прийнято 391 інвестиційно привабливий проект на загальну суму близько 143 млрд грн

В Києві інвесткомісією прийнято 391 інвестиційний проект на суму близько 143 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За розрахунками експертів, розмір прямих іноземних інвестицій у Київ до 2025 року має збільшитися до 957 млрд грн. При цьому в рамках виконання Стратегії розвитку Києва до 2025 р. заплановано реалізацію інвестиційних проектів, орієнтовна вартість яких складає 176 млрд. грн.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, наразі до реєстру включено більше 3,1 тис. пропозицій (у т.ч. пропозиції РДА, головних управлінь та комунальних підприємств міста). На засіданнях комісії розглянуто більше 416 пропозицій та прийнято як інвестиційно привабливі 391 на загальну суму більше 142,7 млрд грн. Із них: за 7 проектами підписано інвестиційні договори на загальну суму більше 150 млн грн (ще за 2 проектами готуються до підписання договори до кінця року); за 125 проводяться підготовчі роботи замовниками з метою формування умов інвестиційного конкурсу та його проведення; ще за 254 є можливим проведення конкурсу - готуються та погоджуються в установленому порядку проекти розпоряджень КМДА про включення проектів до переліку інвестиційно привабливих.

Читайте також: Вартість усіх визначених на сьогодні інвестпроектів Києва складає більше 82 млрд грн, - КМДА