ua en ru

Усманов може продати 40% "ВКонтакте"

Мільярдер Алішер Усманов, який інвестував понад 1 млрд дол. в Facebook, може продати 40% акцій "ВКонтакте". Про це заявив головний виконавчий директор USM Advisors LLC, яка керує активами Усманова, Іван Стрешинський в інтерв'ю Bloomberg, передає "Росія-24".

Як стало відомо, Mail.ru Group не виключає можливість продажу 40% акцій соціальній мережі "ВКонтакте". Пов'язано це з тим, що компанія буде процвітати тільки в тому випадку, якщо її далі буде очолювати Павло Дуров.

"Ця соціальна мережа може бути успішною, тільки якщо вона буде управлятися молодим енергійним засновником Павлом Дуровим. Нарощування частки і примус Павла до того, щоб він став частиною такої корпорації, як Mail.Ru, може бути контрпродуктивним", - заявив Стрешинський.

Mail.ru намагалася збільшити частку в "ВКонтакте", і якщо вдасться отримати контроль, то Усманов буде контролювати три найбільші соціальні мережі в Росії. Раніше вся компанія була оцінена в 1,5 млрд дол.

Стрешинський також повідомив, що Усманов зараз уникає інвестицій в США і зосередить свою увагу на Китаї, де компанія володіє частками в інтернет-компаніях.

USM володіє часткою в Alibaba Group Holding і 360buy Jingdong Mall. Усманов, стан якого оцінюється в 17,2 млрд дол., інвестував у компанії через Digital Sky Technologies, якою керував співзасновник Mail.ru Group Юрій Мільнер.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, більше половини стану Усманова складають телекомунікаційні активи, а також Інтернет і медіа-активи. Інші активи - це "Металоінвест", 4% в "Норнікеля", 29,9% у Arsenal Football Club і грошові кошти.

Стрешинський також відзначив, що поки немає визначеності з приводу продажу решти акцій Facebook. Акції впали на 28% з моменту IPO на тлі побоювань, що компанія не зможе збільшити доходи від мобільної реклами досить швидко.

Читайте також: Mail.Ru Group придбав 2,8% акцій рекрутингового порталу HeadHunter і довів частку володіння до 100%