ua en ru

Україна має намір заощадити близько 2 млрд дол. від зменшення енергетичної залежності від РФ

Україна має намір заощадити приблизно 22 млрд гривень (або близько 1,7 млрд дол.) від зменшення енергетичної залежності від Росії.

Україна має намір заощадити приблизно 22 млрд гривень (або близько 1,7 млрд дол.) від зменшення енергетичної залежності від Росії. Про це на брифінгу в Києві повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків, передає прес-служба АПУ.

"У нафтогазовій галузі акцент зроблений на підвищення частки нафти і газу власного видобутку і зменшення залежності від поставок з РФ. Очікуваний економічний ефект - близько 11 млрд грн і стільки ж від скорочення корупційної складової", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, такий прогноз закладений концепції реформування системи регуляторної політики, розробленої АПУ спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Концепція з 800 дерегуляційних ініціатив у загальноекономічному вимірі стосується скорочення перевірок, ліцензій, дозволів, регламентів, сертифікатів, приписів, а також, ліквідації цілих підрозділів та державних регулюючих установ.

Розробники реформ зазначили, що за умови підтримки цих ініціатив Верховною Радою ефект від реалізації першого етапу очікується вже через рік - в 2015 р.

Нагадаємо, 16 червня 2014 р. Росія припинила постачання газу Україні через борги.