ua en ru

США поширили санкції на "Россельхозбанк", ВТБ і "Банк Москви", - Reuters

США розширили санкції на три російських банку: "Россельхозбанк", ВТБ і його дочірнє підприємство "Банк Москви".

США розширили санкції на три російських банку: "Россельхозбанк", ВТБ і його дочірнє підприємство "Банк Москви". Про це агентство Reuters пише у своєму Twitter.

"США поширили санкції на "Россельхозбанк", ВТБ та її "доньку" - "Банк Москви", - йдеться в повідомленні.

Раніше США ввели секторальні санкції проти Росії, закривши ринки боргового та акціонерного капіталу для нафтового гіганту "Роснєфть" і приватного газодобувача "Новатек", а також "Внешэкономбанка" і "Газпромбанку". Тепер у чорний список тих, кому заборонено розміщувати в США акції та облігації терміном обігу понад 90 днів, додані "Россельхозбанк", ВТБ і "Банк Москви".

Крім того, як повідомляє Reuters США заборонили своїм громадянам мати справу з російської Об'єднаної суднобудівної корпорації (ОСК). ОСК, на 60 верфях якою випускається 80%продукції російського суднобудування, включаючи військові кораблі і підводні човни, заборонені будь-які угоди з США, а її активи в Америці, якщо вони є, повинні бути заморожені. ОСК створена також і для забезпечення потреби Росії в судах для освоєння арктичного шельфу, і американські санкції проти неї були оголошені в той же день, коли ЄС закрив Росії доступ до технологій розробки нафтових родовищ на шельфі.

Нагадаємо, сьогодні агентство Reuters повідомило про готовність Європейського Союзу ввести секторальні санкції проти Росії, які торкнуться нафтового і військового секторів, а також експорту товарів подвійного призначення, але не торкнуться газовий сектор. Крім цього, російські банки, державне участь в яких перевищує 50%, не зможуть розміщувати цінні папери на європейському ринку. Також буде заборонений експорт високотехнологічного обладнання, насамперед пов'язаного з видобутком нафти.

ЄС має намір розширити санкції 31 липня.