ua en ru

На Ягодинській митниці розкрита "незаконна схема" із ввезення авто без сплати мит, - ДФС

На Ягодинській митниці розкрита "незаконна схема" із ввезення авто без сплати мит, - ДФС Джерело фото:taxoport.com

Державна фіскальна служба і Митниця розкрили "незаконну схему" по незаконному ввезенню авто без сплати мит. Про це на засіданні комітету з питань протидії та боротьби з корупцією заявив заступник глави ДФС Анатолій Макаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

Відносно керівника Ягодинської митниці буде проведено службове розслідування і прийнято кадрове рішення.

"Державна фіскальна служба спільно з Митницею ще в липні 2014 р. розпочали роботу щодо запобігання незаконної схеми з ввезення автомобілів без належного митного контролю та оплати мит. А саме, розпочато розслідування на митниці на Волині, де не перший рік завозилися окремо комплектуючі авто під виглядом автомобілів , щоб не платити податки в законному порядку", - заявив Макаренко.

Він зазначив, що вже зібрані всі факти і докази "незаконної схеми, яка працювала не один рік".

За словами Макаренка, правоохоронним органам передано всі документи про дані факти: "У мене особисто багато питань до керівника Ягодинської митниці. Мною буде внесено пропозицію провести службове розслідування щодо діяльності керівника Ягодинської митниці. А за результатами цього розслідування будуть прийняті кадрові рішення".

Нагадаємо, ГПУ в серпні 2014 порушила справу за фактом незаконного розмитнення співробітниками митниці більше 700 автомобілів.