ua en ru

Мінфін пропонує підвищити пенсійний вік для чоловіків і жінок до 65 років

Мінфін пропонує підвищити пенсійний вік для чоловіків і жінок до 65 років
У Міністерстві фінансів планують заощадити близько 531,8 млн грн шляхом підвищення пенсійного віку чоловіків і жінок до 65 років.

У Міністерстві фінансів планують заощадити близько 531,8 млн грн шляхом підвищення пенсійного віку чоловіків і жінок до 65 років. Про це йдеться в рекомендаціях щодо зміни в законодавство, підготовлених Міністерством фінансів України, з метою оптимізації витрат з держбюджету.

"Врегулювання питання щодо підвищення пенсійного віку та страхового стажу, необхідного для призначення пенсії для осіб, які мають право на пільгову пенсію та пенсію за вислугу років, оскільки пенсійне забезпечення зазначених категорій громадян не було удосконалено під час здійснення пенсійної реформи в 2011 році (пільговий пенсійний вік підвищиться для жінок - на 10 років, для чоловіків - на 5 років; необхідний стаж, що дає право на пенсію за вислугу років підвищиться на 7 років)", - йдеться в документі.

На думку Мінфіну, це допоможе заощадити 531,8 млн грн.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України пропонує скоротити кількість депутатів Верховної Ради України з 450 до 150, що може заощадити 424 млн грн щорічно.