ua en ru

Кабмін затвердив умови випуску єврооблігацій на 3 млрд дол., які має викупити Росія

Кабінет міністрів України затвердив умови випуску облігацій зовнішньої державної позики на 3 млрд дол. під 5% річних. Про це йдеться у постанові уряду № 904 від 18 грудня 2013 р.

Кабінет міністрів України затвердив умови випуску облігацій зовнішньої державної позики на 3 млрд дол. під 5% річних. Про це йдеться у постанові уряду № 904 від 18 грудня 2013 р.

"З метою виконання закону України "Про державний бюджет України на 2013 р". Кабінет міністрів України постановляє: здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики 2013 р. Затвердити умови випуску облігацій зовнішньої державної позики 2013 р., що додаються", - йдеться у документі.

Згідно з додатком, єврооблігації випускаються загальним обсягом на суму 3 млрд долл. Номінальна вартість однієї облігації становить 200 тис. дол. "або більшу суму, що є цілим числом, кратним 1 тис. дол."

На облігації нараховується дохід за ставкою 5% річних.

"Відсотковий дохід за облігаціями сплачується щороку 20 червня та 20 грудня починаючи з 20 червня 2014 р. Погашення облігацій здійснюється 20 грудня 2015 р.", - йдеться у повідомленні.

Погашення та обслуговування облігацій здійснюється за рахунок коштів, передбачених законом про державний бюджет України на відповідний рік для погашення та обслуговування державного боргу.

Крім того, уряд доручив Міністерству фінансів здійснити випуск облігацій згідно із затвердженими цією постановою умовами.

Нагадаємо, що 17 грудня у Москві відбулося шосте засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням Президента України Віктора Януковича та Президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Під час засідання було досягнуто важливих домовленостей, зокрема щодо надання Україні кредиту з боку Росії у розмірі 15 млрд долл. і щодо зниження вартості закупівлі газу Україною до 268,5 долл. за тис. куб. м. Окрім того, Україна і Росія підписали план дій щодо врегулювання торговельних обмежень у двосторонній торгівлі.