ua en ru

До виготовлення біометричних паспортів все готово, - директор поліграфкомбінату "Україна"

Поліграфкомбінат "Україна" з 1 січня 2015 р. почне виготовлення біометричних паспортів. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" повідомив директор підприємства Максим Степанов, додавши, що захист документа виконано на найвищому рівні.

Зокрема, за словами Степанова, в процесі виробництва паспорта використовується інтагліо-друк, що застосовується при захисті паперових грошей і створює рельєфність, приховані зображення. Важливим елементом захисту є чіп в обкладинці, що містить інформацію про власника паспорта, а також полікарбонатна сторінка.

За словами директора держпідприємства, відносно недавно ПК "Україна" отримав від держави контракти на виготовлення ряду захищених документів, та завдяки високій ефективності виробництва вдалося суттєво знизити ціни порівняно з попереднім виробником.

"Посвідчення водія та техпаспорт на автомобіль почали коштувати 114 грн, і ми виробляємо їх з полікарбонату, а не з ПВХ (ЄДАПС). Це абсолютно інший, більш сучасний рівень технологій. Між іншим, у конкурентів не тільки якість було нижче, але і ціна вище - 198 грн. "Невелика" різниця в 40% відбивалася на кожній людині і сукупно по країні становила 170 млн грн на рік", - зазначив Степанов.

Директор поліграфкомбінату підкреслив, що за два останніх роки прибуток держпідприємства збільшилася у 25 разів: якщо за 2011 р. вона становила 3,5 млн грн, то в 2013 р. - 88 млн грн. У 2011 р. комбінат сплатив 65 млн грн податків, а в 2013 р. - 234 млн грн. За результатами 2014 р. ця цифра складе 326 млн грн.

"Відразу ж після запуску у виробництво біометричного паспорта ми плануємо запропонувати владі концепцію введення ID-карти. Фактично це паспорт громадянина України у вигляді карти, як це реалізовано у всьому світі. З точки зору нашої філософії, введення ID-карти має стати серйозним поштовхом для спрощення надаються адмінпослуг", - додав Степанов.