ua en ru

Дефіцит бюджету США у 2013 р. скоротиться до 759 млрд дол., - прогноз

Білий дім опублікував прогноз, згідно з яким дефіцит бюджету країни скоротиться більш ніж на 200 млрд дол. порівняно з первинними очікуваннями, а рівень безробіття складе 7,5% у 2013 р.

Білий дім опублікував прогноз, згідно з яким дефіцит бюджету країни скоротиться більш ніж на 200 млрд дол. порівняно з первинними очікуваннями, а рівень безробіття складе 7,5% у 2013 р., передає "Росія 24".

Як очікується, дефіцит бюджету країни скоротиться до 759 млрд дол. порівняно з 973 млрд дол. у минулому прогнозі. Рівень безробіття складе 7,5%, а не 7,7%, які очікували раніше, йдеться в повідомленні Білого дому.

Зазначимо, що у травні рівень безробіття у США збільшився до 7,6%, а число робочих місць в економіці США за останній місяць весни зросло на 175 тис., перевищивши очікування експертів.

Нові прогнози не є результатом оновленої політики Білого дому, а пов'язані з підвищенням прогнозу по доходах бюджету. Оцінки засновані на економічній статистиці, яка була доступна за станом на кінець травня.

Темпи зростання економіки очікуються на рівні 2,4%, що нижче минулого прогнозу у 2,6%. У наступному році темпи зростання ВВП передбачаються на рівні 3,4%. Представник Білого дому заявив, що зниження прогнозу значною мірою пов'язане із секвестром.

Судячи з усього, Білий дім все ж сподівається замінити секвестр на план Президента США Барака Обами (на фото) щодо скорочення дефіциту, але такий сценарій виглядає малоймовірним, тому що позиції демократів і республіканців все ще далекі одна від одної.

План Обами дозволить знизити дефіцит бюджету до 3% ВВП до 2017 р., а до 2023 р. показник знизиться до 2%.

На думку глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард, секвестр бюджету США є недоречною мірою і лише зашкодить зростанню ВВП.

Нагадаємо, ВВП США в I кварталі 2013 р., порівняно з попереднім кварталом, виріс, за остаточними даними, на 1,8% в перерахунку на річні темпи (annual rate).

Як повідомлялося, дефіцит федерального бюджету США у травні склав 139 млрд дол. проти 125 млрд дол. роком раніше. Прогнози аналітиків були набагато оптимістичнішим: вони очікували зниження дефіциту бюджету до 110 млрд дол.

Раніше в червні міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) поліпшило прогноз по суверенному кредитному рейтингу США (AA+) з "негативного" на "стабільний". Нещодавні заходи американського уряду з поліпшення податкових надходжень і розв'язання деяких бюджетних питань сприяли поліпшенню прогнозу щодо рейтингу США, йшлося у прес-релізі S&P.