ua en ru

"Роснефть" уклала контракт на поставку нафти до Чехії на 7 млрд дол

НК "Роснефть" уклала контракт на поставку нафти до Чехії з компанією PKN Orlen. Згідно з підписаним документом, сума операції складе 7 млрд дол., обсяги поставок - до 8 млн т. Термін дії контракту - до 30 червня 2016 р. Поставки здійснюватимуться по нафтопроводу "Дружба".

За словами президента PKN Orlen Яцека Кравеця, "Роснефть" є для PKN Orlen одним з пріоритетних партнерів у постачанні нафти. Взаємодія компаній будується на принципах стійкої довгострокової співпраці і справедливих ринкових механізмів".
Зараз у "Роснефті" є контракт з PKN Orlen на поставку до Польщі по нафтопроводу "Дружба" близько 18 млн т нафти до 31 січня 2016 р.

В кінці січня "Роснефть" також уклала контракти на поставку нафти по нафтопроводу "Дружба" до Німеччини. Покупцями стали дочірні структури компаній Total і Shell, що володіють, окрім іншого, долями в НПЗ PCK Schwedt в Німеччині.

НК "Роснефть" належить на 75,16% державному ВАТ "Роснефтегаз", рештою акцій володіє широке коло інвесторів. До 2015 р. держава планує передати інвесторам до 25% в статутному капіталі компанії. Аудовані доведені запаси "Роснефті" по класифікації PRMS на кінець 2010 р. складали 22,77 млрд барр. нафтового еквіваленту. У 2012 р. компанія видобула 125,8 млн т нафти з конденсатом і 16 млрд куб. м газу.

PKN Orlen є однією з найбільших нафтохімічних корпорацій Центральної і Східної Європи. Основні сфери діяльності компанії пов'язані з сирою нафтою, дизельним паливом, реактивним паливом і нафтохімічною продукцією.

Нагадаємо, "Роснефть" підготувала контракт на 60 млрд дол. про поставку сотень мільйонів тонн нафти до Китаю.