ua en ru

ЄБРР виділяє українській агропромисловій групі "Кернел" кредит на 50 млн дол

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділяє українському агропромисловому підприємству "Кернел Груп-Україна" кредит на 50 млн дол.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) виділяє українському агропромисловому підприємству "Кернел Груп-Україна" кредит на 50 млн дол. Про це повідомляє прес-служба банку.

Кошти виділяються в рамках синдикованого кредиту, організованого банком Natixis, міжнародним підрозділом корпоративного інвестиційного менеджменту та фінансових послуг групи Groupe BPCE, на загальну суму 230 млн. дол.

Як повідомляють в ЄБРР, кредит буде спрямований на підтримку потреб "Кернел" в оборотному капіталі, пов'язаних із закупівлями зерна в Україні та подальшим його зберіганням, перевезенням та перевалкою.

Група "Кернел", що котирується на Варшавській фондовій біржі, займається обробкою зерна, переробкою олійних культур і перевалочної діяльністю в Україні та Росії, а також сільськогосподарською діяльністю в Україні.

ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. Станом на кінець вересня 2014 р. банк надав майже 9,8 млрд євро (12,4 млрд дол.) в рамках 337 проектів.

Нагадаємо, раніше ЄБРР заявив про виділення українському агропромхолдингу "Астарта" кредиту в 20 млн євро.