ua en ru

Справу сина Мустафи Джемілєва розгляне суд присяжних

Вирок синові екс-голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсеру, якого звинувачують у вбивстві, винесе суд присяжних.

Бахчисарайський районний суд АР Крим вчора, 17 лютого 2014 р. прийняв рішення, що вирок синові народного депутата, екс-голови Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсеру, якого звинувачують у вбивстві, винесе суд присяжних. Про це повідомив адвокат підсудного Олександр Лісовий, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, підсудний Хайсер Джемілєв скористався своїм правом, передбаченим законом, і його справу розглядатиме суд присяжних.

Нагадаємо, Хайсер Джемілєв був затриманий 27 травня 2013 р. за підозрою у вбивстві. Повідомлялося, що підозрюваний чистив мисливську рушницю і вистрілив. Загиблим виявився далекий родич заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза - Февзі Едемов, який працював охоронцем в будинку Джемілєвих.

За даним фактом порушено кримінальне провадження, яке попередньо кваліфіковано за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство.