ua en ru

Дефіцит фінансування харчування ВСУ в зоні АТО досягає 677 млн грн

Дефіцит фінансування харчового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) у зоні антитерористичної операції (АТО) становить 677 млн грн. Про це в ході брифінгу заявила директор департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Неллі Стельмах, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми приблизно знаємо, скільки нам не вистачає на харчування, це ми вже озвучили Міністерству фінансів... По харчуванню нам не вистачає десь 677 млн грн. Шляхів вирішення у нас два: або розподілити ресурс всерединий бюджету Міністерства оборони, або просити додатковий фінансовий ресурс... До виділених нам 2 млрд 184 млн грн не вистачає 677 млн. При затвердженому кількості військовослужбовців 250 тис. до кінця року", - заявила Стельмах.

"Щодо речового майна ми зможемо сказати десь до кінця травня, щодо паливно-мастильного - до середини квітня. Поки цифр немає", - зазначила вона.

Нагадаємо, Міноборони призначить Неллі Стельмах директором департаменту матеріального забезпечення української армії.

У листопаді 2014 р. міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення посилити роботу Міністерства за рахунок волонтерів.