ua en ru

У Черкаській області затримано російського найманця з ЛНР, - СБУ

У Черкаській області співробітники СБУ затримали громадянина РФ, який воював на боці терористів т.зв. "ЛНР" у складі незаконного воєнізованого формування "Привид" і збройних угруповань терориста Козіцина. Про це повідомили в прес-центрі СБУ.

"35-річний росіянин, житель Красноярського краю (РФ), на прізвисько" Міраж ", розповів слідству, що його завербували через соціальні мережі. За участь у терористичній діяльності йому та іншим найманцям обіцяли по 100 доларів на день ", - йдеться в повідомленні.

Росіянина, який тривалий час ніде не працював, зацікавили такі пропозиції і він прибув до Ростова-на-Дону (РФ), де записався в так звану "армію Новоросії".
Затриманий дав свідчення, що в Ростовській області він разом з іншими "добровольцями" пройшов стрілецьку і диверсійну спецпідготовку. Його і групу в складі 12 осіб забрав бойовик терористичної організації на прізвисько "Борода" і незаконно перевіз на територію України у м Алчевськ Луганської області. Їх розмістили в будівлі колишньої колонії, захопленої бойовиками, яка служила навчально-тренувальною базою бандформування "Привид". Обов'язком росіянина було патрулювання вулиць зі зброєю в руках та охорона блокпостів терористів.

У Черкаській області затримано російського найманця з ЛНР, - СБУ

Незадоволений відсутністю обіцяної зарплати, зловмисник переметнувся до іншої банди - терориста Козіцин. Там він, озброєний автоматом АК-74 і двома бойовими гранатами, патрулював район поблизу м. Дебальцеве.

"Усвідомивши відповідальність за протиправні дії в якості найманця, а також перспективу мізерного заробітку, росіянин-бойовик вирішив втекти. Його затримали оперативники СБУ в Христинівському районі Черкаської області, де він переховувався у своїх знайомих", - йдеться в повідомленні. Зловмиснику оголошено про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України, він узятий під варту.

Нагадаємо, за даними групи "Інформаційне опір", Росія створила єдину командну структуру "армії Новоросії".

Як повідомили в штабі АТО, російські спецслужби намагаються взяти під контроль всі бандформування на сході України.