ua en ru

Бойовики збільшили кількість обстрілу на Донбасі, - АПУ

Бойовики збільшили кількість обстрілу на Донбасі, - АПУ Фото: ситуація в зоні АТО

Бойовики продовжують застосовувати заборонену озброєння

Бойовики за останню добу збільшили кількість обстрілу на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, передає кореспондент РБК-Україна.

"За минулу добу зафіксовано збільшення кількості випадків порушення режиму тиші з боку супротивника. Найактивніше ворог застосовував, в тому числі, заборонену мінськими домовленостями озброєння. За добу 18 разів бойовики обстріляли наші позиції з 120 мм мінометів, двічі з артилерії калібром 122 мм, в тому числі самохідної, а також тричі з танків", - заявив Мотузяник.

За його словами, точками самого гарячого протистояння в зоні АТО за минулу добу на Маріупольському напрямку - селище Широкіно, на донецькому напрямку бойовики неодноразово порушували режим тиші в районі аеропорту, близько Досвідченого, Авдіївки і селища Піски. Також неспокійно було в південно-західній частині передмістя Горлівки, де найбільшу активність противник виявляв у районі селища Ленінське, тричі застосувавши зброю, заборонену мінськими домовленостями. На луганському напрямку єдиною точкою зіткнення було місто Щастя.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загиблих серед українських військових немає, 7 отримав поранення.