ua en ru

Бойовики продовжують обстрілювати сили АТО зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів

Бойовики продовжують обстрілювати сили АТО зі стрілецької зброї, гранатометів та кулеметів Фото: АТО на Донбасі

Протягом ночі бойовики понад 20 разів обстріляли українські позиції

Бойовики в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року продовжили обстрілювати позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"З 18:00 години вчорашнього дня і до опівночі зафіксовано ще понад двадцять випадків порушення російсько-терористичними бандформуваннями режиму тиші... З початку цієї доби зафіксовано два випадки незначного порушення проросійськими незаконними збройними формуваннями режиму тиші. З великокаліберного кулемету вони близько 10 хвилин вели неприцільний вогонь в бік наших позицій у Пісках, а неподалік Луганського українських воїнів один раз намагався поцілити ворожий снайпер", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомляється, що на Горлівсько-Світлодарській дузі бойовики били по українських позиціях зі стрілецької зброї, гранатометів та великокаліберних кулеметів біля Луганського, Майорська, Зайцевого, Лозового та Новгородського.

Окрім цього, повідомляється, що у Луганській області бойовики обстріляли українських воїнів, які несуть службу в районі Кримського, із автоматичного станкового гранатомету. А на Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї окупанти били по західній околиці Широкиного.

"Поблизу тимчасового окупованого Донецька кремлівські найманці провокували підрозділи сил АТО на відкриття вогню у відповідь біля Красногорівки та південніше Авдіївки, застосовуючи стрілецьку зброю. По Пісках декілька разів гатили з великокаліберних кулеметів та гранатометів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, причинами цих порушень може бути слабка система управляння у структурі російсько-терористичних військ, а також низька дисципліна в лавах самих бойовиків.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 годину 23 грудня 2015 року З 18.00 години вчорашнього дня і до опівночі ...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 22 декабря 2015 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тристороння контактна група домовилася про утримання сторін від військових маневрів на Донбасі на період новорічних свят.

"Ми очікуємо, що жителі Східної України зможуть в повній безпеці і світі зустріти Новий рік, відсвяткувати Різдво і зберегти мирні умови життя. У робочій групі з безпеки в цьому зв'язку домовилися про утримання сторін від проведення будь-яких маневрів, а також про скорочення до мінімуму будь-яких пересувань сил", - повідомив спеціальний представник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдик.

Зазначимо також, що в ході зустрічі контактна група домовилася про повну перемир'я на Донбасі з 00:00 23 грудня.

"Ключова проблема, яка досі залишається без вирішення - це продовження обстрілу на лінії зіткнення. Саме тому є домовленості про повне і беззастережне режимі тиші, починаючи з 00:00 в ніч з 22 на 23 грудня 2015 року. Ця ініціатива потрібна, в першу чергу, мирним жителям Донбасу, щоб вони могли в світі зустріти Різдво Христове та Новий рік", - повідомила прес-секретар представника України на переговорах Леоніда Кучми Дарка Оліфер.