ua en ru

Бойовики за день більше 40 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за день більше 40 раз обстріляли позиції сил АТО, - штаб Фото: сили АТО

Бойовики концентрують обстріл по позиціях в районі Донецька

Бойовики на Донбасі за день більше 40 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-центр АТО в Facebook.

"Сьогодні в зоні АТО, з опівночі до 18 годин, інтенсивність обстрілу позицій Збройних сил України з боку незаконних збройних формувань дещо зменшилася. Однак бойовики і далі концентрують свої обстріл по наших позиціях в районах Донецька", - йдеться в повідомленні.

Так, майже з 01:00 до 3 ночі бойовики стріляли по Досвідченому з 122-міліметрової артилерії, танка, 120-міліметрових мінометів, стрілецької зброї.

Крім того, в 3:35 з 152-міліметрових артилерії бойовики обстріляли Первомайське, а в 3:40 122 міліметрових артсистем стріляли по Водяному. З 12 до 14 годин бойовики били з гранатометів і стрілецької зброї по українських позиціях в Пісках і Досвідченого.

"Не залишають в спокої бандити і мирні населені пункти. Сьогодні близько 2 ночі під мінометним вогнем виявилася Мар'їнка, а з танка найманці били по селищу Максимильяновка", - додали в прес-центрі.

"В цілому ж, з опівночі до 18 години 1 серпня, противник більше 40 разів порушив режим припинення вогню", - підрахували в штабі.

Сьогодні, в зоні АТО, з опівночі до 18 години, інтенсивність обстрілів позицій Збройних сил України зі сторони незаконни...

Posted by Прес-центр АТО on 1 августа 2015 г.

Нагадаємо, у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ йдеться про напружену обстановку в районі Донецька, яку фіксують спостерігачі. Так, 30 липня зі своїх позицій в центрі Донецька спостерігачі фіксували 40 вихідних пострілів з артилерійських і зенітних знарядь.