ua en ru

Аваков заборонив патріотичні наклейки на автономерах

Аваков заборонив патріотичні наклейки на автономерах Фото: грабіжники, які вбили київських міліціонерів 4 травня, приховували номер за наклейкою "ПТН ПНХ"

Аваков заявив про перехід на жорсткий режим патрулювання у зв'язку з наближенням 8-9 травня

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв дати вказівку працівникам Державтоінспекції припиняти появу на автомобільних номерах наклейок будь-якого змісту, в тому числі патріотичного. Про це Аваков повідомив під час сьогоднішньої наради в міліцейському відомстві за участю прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, передає прес-служба МВС.

"З сьогоднішнього дня ми дамо жорстке вказівку всім патрулям і всім працівникам ДАІ зупиняти поява наклейок будь-якого змісту, нехай навіть ультрапатриотичного. Жахливим фактом було сьогоднішнє злочин, коли зловмисники втікали на авто з номерними знаками ПТН-ПНХ, що ускладнювало їх оперативне затримання", - заявив Аваков.

За його словами, до таких жорстких заходів вдалися для того, щоб під наклейками не ховалися бандити, які надягають форму учасників АТО. "У нас багато героїчних хлопців, які приїхали з війни. І багато негідників, які під них вбираються. Ми більше з цим миритися не будемо. Сподіваюся, що цю дисципліну військові і справжні патріоти зрозуміють", - зазначив міністр.

Аваков підкреслив, що на автомобілях повинна бути виключно державна реєстрація, без-будь яких додаткових наклейок.

"Ми, враховуючи наближення свят 8 і 9 травня, переходимо на дуже жорсткий режим патрулювання і контролю. В тому числі і по профілактиці таких бандитських груп", - повідомив він.

Нагадаємо, у Києві вночі 4 травня в ході переслідування грабіжників автозаправної станції 2 міліціонери загинули, ще 3 отримали поранення, пізніше злочинці були затримані.