ua en ru

Аксьонов доручив передати у власність Криму "не націоналізоване" майно України

Аксьонов доручив передати у власність Криму "не націоналізоване" майно України Фото: Сергій Аксьонов

Також об'єкти санаторно-курортної інфраструктури Криму повинні бути як можна швидше передані в оренду "ефективним власникам"

"Глава" Криму Сергій Аксьонов дав доручення розробити процедуру передачі "у власність республіки" майна українських державних підприємств та організацій, які не потрапили в список "націоналізованих" об'єктів у Криму. Про це повідомляє "Медіа Крим".

"Є оперативна інформація, що у нас тут з'явилися різні ділки, які займаються укладанням фіктивних договорів на території України, щоб тут якимось чином це майно легалізувати, у тому числі і шахрайськими схемами. Всі ці моменти необхідно припинити одним способом - легалізувати все це майно як власність республіки", - заявив Аксьонов.

Він також сказав, що об'єкти санаторно-курортної інфраструктури Криму, які потребують значних інвестицій, повинні бути як можна швидше передані в оренду "ефективним власникам".

"Ми втрачаємо ці об'єкти, ми втрачаємо з точки зору оподаткування, зарплати співробітників і так далі. А в кінці року доведеться ще з бюджету гроші просити на утримання. Так не буде. Ми готові ті об'єкти, які вимагають сьогодні реальних вкладень, віддавати в оренду за один рубль на певний строк із зобов'язаннями інвестувати конкретні суми і створити певну кількість робочих місць", - заявив Аксьонов.

Нагадаємо, суд РФ визнав законною "націоналізацію" в Криму.