ua en ru

Під час зіткнення в Андріївці озброєні сепаратисти прикривалися мирними жителями, - Нацгвардія

Під час зіткнення в селі Андріївка поблизу Слов'янська (Донецька область) озброєні сепаратисти прикривалися мирними жителями.

Під час зіткнення в селі Андріївка поблизу Слов'янська (Донецька область) озброєні сепаратисти прикривалися мирними жителями. Про це повідомив командувач Нацгвардією Степан Полторак, передає прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За його словами, сепаратисти в Андріївці намагалися витіснити сили АТЦ з блокпоста, прикриваючись дітьми та людьми похилого віку.

"Цинізму сепаратистів немає межі. Вони в черговий раз показали блюзнірство своїх дій - під прикриттям мирних жителів, виставивши вперед дітей, старих, намагалися витіснити блокпост, вели серйозний тиск на військовослужбовців, які там перебувають", - зазначив Полторак.

Він розповів, що правоохоронці почали переговори про недопущення конфлікту. Під час переговорного процесу сепаратисти застосували вогнепальну зброю з-за спин мирних громадян. В ході перестрілки загинули двоє військовослужбовців і 12 людей поранені.

У той же час, за словами Полторака, після перегрупування сил військовослужбовцям вдалося утримати блокпост. Після цього до них на підмогу прийшов резервне підрозділ, була захоплена висота і взято під контроль телецентр Краматорська.