ua en ru

В Україні залишаються підтопленими 35 населених пунктів у чотирьох областях

В Україні залишаються підтопленими 35 населених пунктів у чотирьох областях. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС).

"В результаті весняного паводку і підйому ґрунтових вод відзначається часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків у 35 населених пунктах, а саме: у Волинській - 11, Київській - 18, Львівській - 1 і Рівненській - 4. Залишилось 3 частково підтоплених житлових будинки в Рівненської області ", - йдеться в повідомленні.

Протягом доби для надання допомоги населенню для відкачування води на прибудинкових територіях від ДержНС залучалося 148 чол. особового складу та 57 од. насосного обладнання. За добу відкачано 22 тис. 555 кубометрів води (всього зі 2 квітня 2013 відкачано 948 тис. 689 кубометрів води).

За інформацією "Укравтодору" проїзд по автодорогах державного та регіонального значення забезпечений.

Всього в Україні порушено транспортне сполучення до 6 населених пунктів у Херсонській - 1, Київській - 1, Рівненській - 1, Сумській - 2 і Чернігівській - 1 областях.

Крім того, 17 квітня на р. Дунай в створі водпосту Вилкове, внаслідок вітрового нагону, очікується подальше підвищення рівнів води до 170-175 см над нулем поста, що перевищує початкову позначку підтоплення понижених незаселених ділянок міста.

Читайте також: В Україні на сьогоднішній день залишаються частково підтопленими 450 га сільгоспугідь, - Присяжнюк