ua en ru

В Одесі притягнуть до відповідальності найактивніших прихильників екс-нардепа Маркова за хуліганські дії біля будівлі МВС

В Одесі притягнуть до відповідальності найактивніших прихильників екс-нардепа Ігоря Маркова за хуліганські дії біля адміністративної будівлі ГУ МВС. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС в Одеській області.

На підтримку Ігоря Маркова біля адмінбудівлі ГУ МВС України в Одеській області зібралася група його прихильників у кількості біля 500 осіб. Під час акції громадяни, які прийшли до будівлі підтримати Ігоря Маркова, намагалися провокувати правоохоронців на активні дії, зазначають в МВС.

Незважаючи на вимоги міліції щодо припинення хуліганських дій, розійтись та не перешкоджати виконанню судового рішення, прихильники Маркова спробували силою увірватися на територію адмінбудівлі ГУ МВС та заблокували центральні ворота автомобілем. Утримати натовп вдалося завдяки виставленому кордону працівників спецпідрозділу "Беркут".

"В ході акції керівництво обласного МВС неодноразово зверталось до її учасників щодо припинення порушень громадського порядку, наголошуючи на тому, що вони своїми протиправними діями порушують чинне кримінальне та адміністративне законодавство України", - йдеться в повідомленні.

Однак, вимоги правоохоронних органів з боку організаторів та учасників акції були проігноровані. Згодом правоохоронці блокували та відтіснили натовп на безпечну відстань від будівлі.

"Встановлені найактивніші порушники громадського порядку. Приймаються заходи щодо притягнення їх до відповідальності", - зазначають в міліції.

На теперішній час обстановка біля адмінбудівлі ГУ МВС стабілізована. Громадяни покинули проїжджу частину вулиці та територію, що прилягає до ГУ МВС.

Нагадаємо, 22 жовтня в Одесі Ігорю Маркову було вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Наразі його затримано. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу.