ua en ru

У Гонконзі поліція демонтує останній табір протестувальників

У Гонконзі поліція демонтує останній табір протестувальників Джерело фото:EPA
Поліція Гонконгу приступила до розчищення останнього з трьох таборів демонстрантів, що вони облаштували під час протестів проти антидемократичної політики влади Китаю

Поліція Гонконгу приступила до розчищення останнього з трьох таборів демонстрантів, що вони облаштували під час протестів проти антидемократичної політики влади Китаю, передає Reuters.

Близько сотні поліцейських увірвалися в Козвей Бей, жвавий торговий район, щоб прибрати барикади. В цей час протестувальники вже пакували свої речі.

"Я не думаю, що це провал. Це не кінець. Я сподіваюся, що в наступний раз, коли ми зберемося на вулицях, ми будемо святкувати, замість того, щоб проливати сльози з-за того, що так нічого і не добилися", - сказав один з демонстрантів

У четвер, 11 грудня, поліція очистила від демонстрантів більшість основних територій, де проходив протест, в Адміралтейському районі, поряд з будівлею уряду. Були затримані десятки активістів.

Самим першим демонтажу зазнав табір протестувальників в районі Монг Кок в кінці листопада. Тоді зіткнення між поліцією і демонстрантами тривали кілька ночей.

Лідери протесту заявили, що будуть розглядати інші форми громадянської непокори, враховуючи, що Пекін як і раніше відмовляється йти на якісь поступки.

У Гонконзі з вересня тривають масові демонстрації на підтримку демократичних реформ. Активісти незадоволені рішенням влади КНР проводити відбір кандидатів на виборах адміністрації Гонконгу, які пройдуть у 2017 р., і вимагають прямих переговорів з Пекіном.