ua en ru

В Єгипті вбито сина духовного лідера "Братів-мусульман"

В охопленому заворушеннями Каїрі вбито одного з синів духовного лідера ісламістського руху "Брати-мусульмани" Мухаммеда Баді. Аммар Баді був убитий в ході маніфестацій в "п'ятницю гніву".

В охопленому заворушеннями Каїрі вбито одного з синів духовного лідера ісламістського руху "Брати-мусульмани" Мухаммеда Баді, передає агентство Reuters. Аммар Баді був убитий в ході маніфестацій в "п'ятницю гніву".

Фотогалерея "П'ятниця гніву" в Єгипті"

Повідомляється, що 38-річний Аммар Баді загинув від кульового поранення.

Місцезнаходження його батька в даний час невідоме. Мухаммед Баді, разом з іншими лідерами "Братів-мусульман", пред'явлено звинувачення в підбурюванні, прокуратура видала ордер на їхній арешт. Відносно лідерів ісламістів прийняті і економічні санкції - днями були заморожені їхні активи.

Напередодні в Єгипті пройшла "п'ятниця гніву", по всій країні поліція затримала більше 1 тис. осіб, масові арешти пройшли в Каїрі. У відповідь "Брати-мусульмани" закликали своїх прихильників організувати "тиждень гніву", щодня проводячи акції протесту до тих пір, поки не завершиться "військовий переворот".

Маніфестації забрали життя сотень демонстрантів, а також іноземних громадян, зокрема журналістів, що освітлювали події.
Сьогодні в єгипетській столиці Каїрі співробітники служб безпеки увійшли до обложеної мечеті Аль-Фатх на площі Рамзеса, де ховалися близько 1 тис. прихильників "Братів-мусульман", що брали участь в "Марші гніву" в п'ятницю.

Ситуація в Єгипті різко загострилася після того, як 3 липня 2013 р. армія усунула з посади Мурсі і скасувала дію Конституції. З того часу прихильники поваленого Президента, який в даний час знаходиться в ув'язненні, закликали продовжувати заворушення, щоб повернути Мурсі до влади.