ua en ru

Суд засудив запорожця до 2 років позбавлення волі за ухилення від мобілізації

Суд засудив запорожця до 2 років позбавлення волі за ухилення від мобілізації

Запорізький районний суд засудив жителя Запоріжжя до двох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік за ухилення від мобілізації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Запорізької області.

"Запорізький райсуд розглянув матеріали одного з виробництв, які прокуратура району направила до суду стосовно двох місцевих жителів за фактом їх ухилення від призову за мобілізацією (ст. 336 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що суд затвердив чоловікові покарання у вигляді двох років позбавлення волі з випробувальним терміном один рік. Незабаром суд розгляне і матеріали другої виробництва.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в кінці літа 2014 р. чоловіки особисто, під розпис отримали повістки про явку до Запорізький об'єднаний військкомат для призову на військову службу по мобілізації. Однак у призначений час без будь-яких поважних причин вони не з'явилися.

Нагадаємо, раніше прокуратура направила в суд справу проти підполковника Нацгвардії за відмову брати участь в АТО і сприяння ЛНР.