ua en ru

Суд переніс розгляд справи про законність знесення пам'ятника Леніну у Харкові

Харківський окружний адміністративний суд сьогодні переніс на невизначений термін розгляд клопотання Харківської міської ради про призупинення дії розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути про демонтаж пам'ятника Леніну і про видалення його з Державного реєстру пам'яток України.

Харківський окружний адміністративний суд сьогодні переніс на невизначений термін розгляд клопотання Харківської міської ради про призупинення дії розпорядження голови Харківської облдержадміністрації Ігоря Балути про демонтаж пам'ятника Леніну і про видалення його з Державного реєстру пам'яток України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міськради.

Як зазначається, на сьогоднішньому засіданні суду представник відповідача, директор Юридичного департаменту ХОДА Денис Дудник подав клопотання, щоб суд розглядав справу колегіально колегією з трьох суддів.

"Суд відхилив це клопотання, але прийняв інше, в якому Денис Дудник просив перенести засідання у зв'язку із закінченням робочого дня. Рішенням суду розгляд справи було перенесено. Дата наступного засідання невідома", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, увечері 28 вересня 2014 р. в Харкові група людей, велика частина з яких представники партії "Свобода" та фанатів футбольного клубу "Металіст", звалила пам'ятник Леніну на площі Свободи.

Міліція за даним інцидентом спочатку відкрила, але тут же закрила кримінальне провадження. Приводом для закриття справу послужило розпорядження голови Харківської обласної адміністрації Ігоря Балути.

У той же час мер Харкова Геннадій Кернес пообіцяв відновити пам'ятник Леніну.