ua en ru

СБУ затримала в Донецькій обл. 3 терористів-підпільників

Військова контррозвідка СБУ затримала трьох зловмисників, мешканців Красноармійська Донецької області, які за завданням своїх кураторів з "ДНР" намагалися створити в Красноармійську підпільну терористичну організацію.

Військова контррозвідка СБУ затримала трьох зловмисників, мешканців Красноармійська Донецької області, які за завданням своїх кураторів з "ДНР" намагалися створити в Красноармійську підпільну терористичну організацію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"Встановлено, що ця організація повинна складатися з дрібних розвідувально-диверсійних груп по 5 бойовиків кожна. Для їх підготовки вже були спрямовані "запрошені" професійні інструктори російських спецслужб. Завдання, зброю і боєприпаси для проведення диверсійно-терористичних акцій "підпільники" повинні отримати в штабі "ДНР", - йдеться в повідомленні.

"За свідченнями затриманих, з червня ц.р. вони збирали інформацію про кількість, озброєнні і місцях дислокації сил АТО, а також дані про місцевих патріотів і волонтерів, які надають допомогу українським військовим - зібрані відомості передавали терористичним групам "ДНР", - відзначили в прес-службі.

Стосовно зловмисників розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст. 258 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.