ua en ru

СБУ затримала бойовика ДНР, охороняв ватажків бандформувань

Контррозвідка Служби безпеки України затримала бойовика так званої "Донецької народної республіки", який був особистим охоронцем у ватажків бандформувань. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"СБУ встановила, що бойовик до жовтня ц. р. проживав у Москві (РФ). Повернувшись в Україну, він за власним бажанням вступив в один з незаконних збройних формувань "Оплот". Зловмисник пройшов підготовку з бойової та спеціальної підготовки в незаконних військових таборах, розгорнутих на контрольованій терористами території Донеччини. У складі озброєної групи осіб зловмисник здійснював напади на підрозділи сил АТО. Як поліцай, з автоматом в руках, об'їжджав блокпости терористів, перевіряючи їх готовність. Бойовик був особистим охоронцем у ватажків бандформувань", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначають, що бойовик був затриманий при спробі втекти з території, тимчасово контрольованої терористами. У затриманого виявлені докази його причетності до терористичної діяльності - фото і відеоматеріали, а також список контактів з представниками ДНР і їх позивні.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Донецькій області СБУ затримала озброєну злочинну групу.