ua en ru

СБУ затримала 6 посібників бойовиків, у тому числі "міністра юстиції" ДНР

СБУ затримала 6 посібників бойовиків, у тому числі "міністра юстиції" ДНР
Протягом доби контррозвідка Служби безпеки України затримала шістьох спільників бойовиків, у тому числі "міністра юстиції" самопроголошеної "Донецької народної республіки".

Протягом доби контррозвідка Служби безпеки України затримала шістьох спільників бойовиків, у тому числі "міністра юстиції" самопроголошеної "Донецької народної республіки". Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"У Донецькій обл. співробітники контррозвідки СБУ захопили колишнього міліціонера, чиє прізвище фігурувало в списку т. н. "уряду" терористів "ДНР". Так званий "міністр юстиції" та його спільник, житель с. Марково Костянтинівського району Донецької області, були інформаторами у бойовиків і збирали відомості про розташування, кількісному складі і озброєнні підрозділів ЗС України в зоні АТО", - йдеться в повідомленні.

Щодо задержаннях відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

"У зоні проведення антитерористичної операції контррозвідники затримали коригувальника вогню, жителя с. Степове Донецької області, який вже кілька місяців був на службі у бойовиків. Завдання він отримував безпосередньо перед початком обстрілів українських позицій від "офіцера зв'язку" зі штабу незаконного воєнізованого формування. Затриманий направляв вогонь по силам АТО в районі хутора Таранчук і с. Степове, зателефонувавши на "гарячу лінію" терористів, повідомляв про пересування української військової техніки", - повідомили в СБУ.

Крім того, в Луганській обл. СБУ розпочала кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України стосовно колишнього голови одного громадських організацій м. Рубіжне.

"Встановлено, що затриманий ще в квітні-травні ц. р. підбурював антиукраїнські акції у своєму місті, був одним з активних організаторів і учасників незаконного захоплення адміністративної будівлі УСБУ в Луганській області. Згодом, у складі терористичних формувань організовував викрадення бойовиками проукраїнських активістів Рубіжного, відповідав за облаштування блокпостів "ЛНР" і координував чергування на них бойовиків", - йдеться в повідомленні.

Двох таких "чергових" затримала в Новотошковке оперативна група СБУ.

"Обидва місцевих жителя, 1963 і 1965 р., сприяли діяльності терористичної організації, зі зброєю в руках охороняли територію, тимчасово контрольовану бойовиками", - зазначили в СБУ.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в Луганській області в ніч з 25 на 26 листопада СБУ затримала бойовиків ЛНР, які переправляли через український кордон зброю і вибухівку.