ua en ru

Російський актор Олексій Панін покинув Одесу після спроби видати його СБУ

Російський актор Олексій Панін покинув Одесу після спроби видати його СБУ

Активісти української організації "Рада громадської безпеки" затримали в Одесі російського актора Олексія Паніна, вимагаючи від нього вибачень за висловлювання на адресу України та її політиків, а після - "віддавши СБУ". Сам Панін, який вже вилетів до Москви, підтвердив факт свого затримання активістами, передає РБК.

Про "захоплення в полон" Паніна на своїй сторінці у Facebook розповів лідер "громадської Ради безпеки" Марк Гордієнко. За його словами, російський актор був заблокований в одному з ресторанів Одеси.

Активісти вимагали від Паніна вибачень за його висловлювання щодо України (про яких саме висловлюваннях ідеться, Гордієнко не уточнює). Після того, як актор приніс вибачення, його "віддали міліції та СБУ".

Панін вже підтвердив факт свого затримання активістами "Ради громадської безпеки", однак від подальших коментарів відмовився, заявивши, що "все ще дуже незрозуміло".

Нагадаємо, влітку 2013 року Панін, перебуваючи на гастролях у Криму, зробив ряд образливих заяв на адресу кримських татар і вдарив одного з місцевих жителів. У Криму у відношенні нього було порушено кримінальну справу. Крім того, Панін тоді заявив, що Крим є частиною України. Вже в 2014 р. Панін звернувся до Президента України Петру Порошенку, заявивши йому, що "далі ми підемо в Одесу".