ua en ru

Прокуратура виявила нестачу комплектуючих до військової техніки на 7 млн грн на "Київському бронетанковому заводі"

Прокуратура виявила нестачу комплектуючих до військової техніки на 7 млн грн на "Київському бронетанковому заводі"
Військова прокуратура Центрального регіону України виявила нестачу комплектуючих до військової техніки на загальну суму 7 млн грн на державному підприємстві "Київський бронетанковий завод".

Військова прокуратура Центрального регіону України виявила нестачу комплектуючих до військової техніки на загальну суму 7 млн грн на державному підприємстві "Київський бронетанковий завод". Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Встановлено, що службові особи вказаного підприємства, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, не забезпечили збереження на території підприємства протягом 2002-2014 років військового майна Міністерства оборони України. Внаслідок цього виникла нестача вузлів та агрегатів до танків та інших гусеничних машин на загальну суму 7 млн грн, чим Міністерству оборони України спричинені збитки на вказану суму", - йдеться в повідомленні.

Відомості щодо зазначеного кримінального правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, якщо вона спричинила тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років).

Наразі триває досудове розслідування.

Нагадаємо, в кінці вересня 2014 р. генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив, що практично по всім бронетанковим заводам України розпочаті кримінальні провадження та проводяться перевірки фактів розкрадання військового майна.