ua en ru

Прокуратура розслідує закупівлю паливно-мастильних матеріалів для Нацгвардії за завищеними цінами

Прокуратура розслідує закупівлю паливно-мастильних матеріалів для Нацгвардії за завищеними цінами
Головна військова прокуратура виявила факти недбалості посадових осіб Національної гвардії України при закупівлі паливно-мастильних матеріалів.

Головна військова прокуратура виявила факти недбалості посадових осіб Національної гвардії України при закупівлі паливно-мастильних матеріалів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Посадові особи Центральної бази забезпечення пально-мастильними матеріалами Нацгвардії, порушуючи принцип передбачений законодавством максимальної економії та ефективності, протиправно погодилися з пропозиціями та уклали договори закупівлі масел для потреб зазначеного військового формування за завищеними цінами. Своїми діями вказані особи спричинили тяжкі наслідки, завдавши шкоди державі на суму понад 3,2 млн грн", - сказано в повідомленні.

Відомості про подію 16 грудня внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України.

Призначена судово-економічна експертиза, за результатами якої буде встановлено коло підозрюваних у скоєнні злочину осіб.

Нагадаємо, напередодні прокуратура порушила справу за фактом закупівлі неякісного взуття для Нацгвардії на 4,2 млн грн.