ua en ru

Прокуратура Києва зупинила незаконне будівництво на даху Будинку профспілок

Прокуратура Києва зупинила незаконне будівництво на даху Будинку профспілок
За втручання прокуратури Шевченківського району м. Києва зупинено незаконне будівництво на даху Будинку профспілок на вул. Хрещатик.

За втручання прокуратури Шевченківського району м. Києва зупинено незаконне будівництво на даху Будинку профспілок на вул. Хрещатик. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

Як зазначають у прес-службі, прокурорською перевіркою встановлено, що у липні поточного року замовник будівництва - Київська міська рада профспілок - розробила проект реконструкції зруйнованої будівлі Будинку профспілок. Після отримання дозвільних документів організація розпочала на об'єкті будівельні роботи.

Проте, замість реконструкції об'єкту, заявляють у столичній прокуратурі, замовник будівництва взявся зводити на даху будинку нові приміщення, чим змінив зовнішні межи вказаного будинку та грубо порушив вимоги містобудівного законодавства.

За результатами перевірки прокуратура Шевченківського району внесла подання керівництву Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в м. Києві з вимогою зупинити незаконне будівництво та скасувати реєстрацію декларації на початок виконання будівельних робіт на цьому об'єкті.

На сьогодні документ прокурорського реагування розглянуто та задоволено у повному обсязі, зазначають у прокуратурі.

Зазначимо, раніше у Київраді оцінили відновлення Будинку профспілок у 150-250 млн грн.

Нагадаємо, будівля Будинку профспілок на Хрещатику в центрі Києва згоріло в лютому 2014 р. під час подій Євромайдану.