ua en ru

Результати експертизи у справі про зґвалтування у Врадіївці підтверджують причетність підозрюваних, - прокуратура

Перші результати експертизи у справі про зґвалтування у Врадіївці підтверджують причетність підозрюваних.

Перші результати експертизи у справі про зґвалтування у Врадіївці підтверджують причетність підозрюваних. Про це повідомив заступник прокурора Миколаївської області Дмитро Єфіменко, передає прес-служба прокуратури Миколаївської області.

За його словами, на підтвердження вчинення злочину підозрюваними у "врадіївській справі" в автомобілі одного з підозрюваних знайдено кров, яка належить мешканці смт Врадіївка Ірині К. Це підтверджено відповідним висновком експертизи.

Окрім того, як зауважив Єфіменко, у деяких засобах масової інформації поширювалися доводи про те, що нібито аналізи, які первинно були відібрані у потерпілої, на вимогу керівництва лікарні (головного лікаря) були замінені на інші. Прокуратура Миколаївської області офіційно заявляє, що ті аналізи, які були первинно відібрані, належать потерпілій, і це також підтверджено висновком експертної установи.

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину К., вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і згвалтували. По дорозі й на місці згвалтування дівчину жорстоко били. Пізніше за підозроюі у вчиненні злочину були затримані двоє співробітників міліції і ще один місцевий житель.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що на найближчій колегії МВС 12 липня 2013 р. будуть зроблені остаточні висновки щодо ситуації у Врадіївці і піднято питання про необхідність невідкладної модернізації відомства, зокрема, зміни схеми відбору співробітників і розподілу фінансування. Також на колегії 12 липня МВС прийме низку кадрових рішень у справі по Врадієвці.