ua en ru

ідправку уламків Boeing-777 до Нідерландів планується завершити 8 грудня, - ХОДА

ідправку уламків Boeing-777 до Нідерландів планується завершити 8 грудня, - ХОДА

У Харкові триває процес перевантаження уламків Boeing-777 рейсу MH17, які вирушать до Нідерландів. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута, повідомили у прес-службі ХОДА.

Частини літака "Боїнг-777" перевантажують із залізничних напіввагонів на фури, які прибули з Нідерландів. У роботі беруть участь голландські й українські фахівці. "Далі на місці перевантаження будуть оформлені митні документи, і вантаж вирушить до Нідерландів", - зазначив Балута.

За його словами, перші автомобілі візьмуть курс на Нідерланди вже 2 грудня, а останні підуть наступного понеділка, 8 грудня, коли буде завершено оформлення всіх документів.

Нагадаємо, раніше голова ХОДА Ігор Балута повідомив, що уламки малайзійського авіалайнера "Боїнг-777" рейса МН17, знайдені на місці катастрофи в Донецькій області, вирушать із Харкова до Нідерландів не залізницею, як передбачалося раніше, а автотранспортом. Фрагменти літака будуть перевантажені на 20 автомобілів, які відправлять у міру завантаження колонами по 4-5 машин у супроводі охорони і ДАІ. Процес відправки уламків займе до 7 днів.

Як повідомлялося, за даними Ради безпеки Нідерландів, перша партія уламків Boeing-777 прибуде до Нідерландів наступного тижня.