ua en ru

МВС спільно з українським бюро Інтерполу розшукано 136 осіб у 2013 р

Співробітники Міністерства внутрішніх справ України (МВС) розшукали 136 осіб, колишніх підозрюваними чи засудженими, екстрадували майже 60 осіб і встановили місцезнаходження 230 викрадених транспортних засобів.

Співробітники Міністерства внутрішніх справ України (МВС) розшукали 136 осіб, колишніх підозрюваними чи засудженими, екстрадували майже 60 осіб і встановили місцезнаходження 230 викрадених транспортних засобів. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Так, згідно з повідомленням, у 2013 р. МВС спільно з Інтерполом опрацювало понад 42,5 тис. документів чи носіїв інформації, більшість з-за кордону. У трійку країн, з якими найбільш тісно довелося співпрацювати МВС України, увійшли Росія, Чехія і Німеччина. В цілому довелося співпрацювати з більш ніж 130 державами світу.

Відзначимо, що одним з основних напрямків співпраці стало супроводження розслідування кримінальних проваджень. Найбільше серед них різного роду шахрайств, у тому числі - з фінансовими ресурсами, а також злочини проти власності, злочинні посягання на життя і здоров'я.

У 2013 р. співробітники підрозділу МВС сприяли встановленню місцезнаходження 136 осіб, які розшукувалися правоохоронними органами як підозрювані або засуджені за вчинення злочинів. 96 осіб були розшукані на території зарубіжних країн. В Україну екстрадовано 41 людина, а 17 затриманих громадян були передані країнам-ініціаторам їх розшуку. В Україні також було встановлено місцезнаходження 12 осіб, які розшукувалися правоохоронними органами іноземних країн як зниклі без вести, а закордоном були розшукані 17 громадян, які шукали українські правоохоронці. Також, протягом 2013 р. з використанням каналів Інтерполу було встановлено 230 транспортних засобів, що перебували в розшуку. З них 201 розшукували іноземні правоохоронні органи і 29 - українські.