ua en ru

МВС розпочне кримінальне провадження проти "ВКонтакті"

Проти "ВКонтакті" таки розпочнуть кримінальне провадження за фактом наявності на серверах порнографічної продукції, а також відеоконтенту з пропагандою культу насильства.

Проти "ВКонтакті" таки розпочнуть кримінальне провадження за фактом наявності на серверах порнографічної продукції, а також відеоконтенту з пропагандою культу насильства. Про це ТВі повідомив керівник прес-служби ГУ Міністерства доходів і зборів України у м. Києві Микола Ковтуненко.

Він стверджує, що комплексна комп'ютерно-мистецька експертиза, проведена науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при ГУ МВС України в м. Києві, точно встановила наявність таких файлів та кількість їхніх переглядів.

Інформація про кримінальні правопорушення внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.300, ч.5 ст.301 Кримінального кодексу України: ввезення, виготовлення або розповсюдження товарів, що пропагують культ насильства і жорстокості, а також розповсюдження порнографічних предметів.

Читайте також: Міндоходів виявило на українських серверах соцмережі "Вконтакте" незаконний відеоконтент

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Міністерство доходів і зборів виявило на українських серверах соціальної мережі "Вконтакті" (РФ) незаконний відеоконтент, який містить, зокрема, дитячу порнографію.

Прес-служба "Вконтакті" відмовилася коментувати ситуацію, що склалася.

Нагадаємо, 27 червня технічний директор соцмережі "Вконтакті" Микола Дуров заявив, що правоохоронці в Києві вилучили сервери компанії.

Міндоходів у свою чергу заявило, що сервери були вилучені у ООО "Дата-Айікс Юей" і шукають там доказу ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ "Евос".